| Wiadomość |
Autor |
|
|
|
|
Mam nadzieję, że wszyscy już wiedzą, że ODW w tym roku odbywa się w dniach 23-25 kwietnia w POZNANIU
Każde ODW wymaga obsługi przez rzeeeeszę ludzi.
Dlatego liczymy na Was Jeżeli uczycie się w gimnazjum lub w szkole średniej, jesteście zaradni, samodzielni i odpowiedzialni - zgłoście się, by pomagać nam jako WOLONTARIUSZE.
Pamiętajcie, że wolontariuszy zgłasza opiekun grupy wraz z pozostałymi uczestnikami spotkania, najlepiej na jednym zgłoszeniu (formularz zgłoszenia można pobrać ze strony www.erm.pl).
Potrzebujemy również pomocy dorosłych wolontariuszy (studentów i starszych), którzy będą gotowi kierować pracą wolontariuszy młodszych.
W weekend 12-14 marca będzie w Poznaniu spotkanie organizacyjne dla wolontariuszy. Spokojnie - nieobowiązkowe, tylko dla tych, którzy będą w stanie dotrzeć. Szczegóły później na forum.
Tymczasem - mobilizujcie swoich animatorów, opiekunów, księży, katechetów, ..., żeby zbierali grupy i wysyłali zgłoszenia!
Aha, koniecznie podawajcie swoje adresy mailowe na zgłoszeniach, żebyśmy mogli mieć bezpośredni kontakt z Wami!
Liczymy na WAS
|
|
|
|
|
|
| |
Wysłany: 2010-01-29, 18:29 Temat postu: Zostań wolontariuszem na ODW w Poznaniu
|
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
|
|
|
Witajcie!
Ja tylko chcę potwierdzić, że Poznań i okolice już na Was czekają, więc się zbierajcie co prędzej i przybywajcie na ODW.
Postaramy się by było radośnie ; pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
| |
Wysłany: 2010-02-04, 09:43 Temat postu:
|
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
|
|
|
Zapraszamy naszą wspaniałą i pomysłową Młodzież ERMową (i nie tylko :) do udziału w organizowaniu ODDW w Poznaniu.
Cieszymy się, że wielu z Was przyjedzie razem ze swoimi grupami :) już szykujemy dla was zadania, w których z pewnością wykażecie się swoją zaradnością :)
Cieszy nas także Młodzież z Ziemi Poznańskiej, która już zgłasza swoją chęć pomocy. Gratuluję Wam tej potrzeby serca, aby uczynić z siebie dar dla innych!!! Zapraszam Was na spotkanie organizacyjne, które odbędzie się dnia 13 marca w poznańskiej Parafii pw. Trójcy Św. na Dębcu (w salce parafialnej).
Spotkanie rozpoczniemy Mszą św. o godzinie 10.00, którą odprawi nasz O. Damian. Następnie przydzielimy i omówimy zadania, jakie będą do wykonania przed i w trakcie ODDW.
Dobrze będzie Was znowu zobaczyć :)
Pozdrawiam serdecznie.
|
|
|
s. Danuta
|
|
| |
Wysłany: 2010-02-23, 21:16 Temat postu:
|
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
|
|
|
Kiedy byłam w trzeciej klasie gimnazjum, na ODW w Licheniu wraz z koleżankami zgłosiłyśmy się, by służyć w roli wolontariusza. Czasami "zaprzęgano" nas do sprzątania śmieci z wielkiego placu przed Sanktuarium, ale zdarzyło się np. także pomagać żołnierzom w przyrządzaniu obiadu
Było super! Nawet to sprzątanie nie wydawało się uciążliwe, gdy dokonywało się w grupie rówieśników!
Ciekawym przeżyciem było także to, że niejako wolontariusze podlegali bardziej osobom koordynującym spotkanie, niż swoim opiekunom
Zachęcam wszystkich, żeby spróbowali i przekonali się jak to jest.
|
|
|
|
|
|
| |
Wysłany: 2010-02-23, 22:02 Temat postu:
|
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
|
|
|
jak dokładniej tam dostać się np. z Ronda Rataje
nie mam pojęcia gdzie jest ten Kościół
czy może mnie ktoś poinstruować? :) z góry dziekuję
|
|
|
|
|
|
| |
Wysłany: 2010-03-08, 23:13 Temat postu:
|
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
|
|
|
Witaj
Do parafii pw. Świętej Trójcy dojeżdża się tramwajami nr 2,9,10 - kierunek "Dębiec". Z Ronda Rataje trzeba pojechać z przesiadką: dojechać czymś (tramwaje: 12,6) do przystanku "Półwiejska" i tam przesiąść się na tram. 2 lub9 (10 tam nie jedzie).
Kiedy dojedzie się już do pętli na Dębcu, należy kierować się tak jakby dalej wzdłuż torów kolejowych (przy czym trzeba zboczyć trochę na lewo, bo chodnik nie idzie tuż przy torach) i tego kościoła nie widać, aż nie dojdzie się do takiego ruchliwego skrzyżowania ul. Czechosłowackiej z jakąś tam inną i wtedy na prawo widać wielki biały kościół z serii tych raczej nowoczesnych.
Salki parafialne są chyba po prawej stronie kościoła w takim mniejszym budynku.
A jeżeli jeszcze byłyby jakieś problemy z dojazdem gdziekolwiek w Poznaniu, to polecam:
http://poznan.jakdojade.pl/
|
|
|
|
|
|
| |
Wysłany: 2010-03-09, 09:00 Temat postu:
|
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
|
|
|
Serdecznie dziękuję
|
|
|
|
|
|
| |
Wysłany: 2010-03-10, 14:18 Temat postu:
|
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
|
|
|
+
Króluj nam Chryste!
Nadeszły "gorące chwile" dla Gorących Serc Wolontariuszy. Przypominam i zapraszam:
1. Jutro tj. 10 kwietnia (sobota :) od 10.00, a nawet od 9.30 - pakujemy :) tzw. Pakiety Uczestnika ODDW w Parafii pw. Opatrzności Bożej przy ul. Ks. Gieburowskiego 6.
Każdy mile widziany. Zapraszamy!!!
2. W niedzielę 18 kwietnia o godzinie 16.00 w kościele pw. Św. Stanisława Kostki na Winiarach uczestniczymy we Mszy św. pod przewodnictwem naszego niezastąpionego O. Damiana w intencji wszystkich Wolontariuszy oraz Uczestników i Dobroczyńców ODDW.
... a po Mszy św. krótkie spotkanie organizacyjne.... i do dzieła!!!
Pozdrawiam serdecznie.
|
|
|
s. Danuta
|
|
| |
Wysłany: 2010-04-09, 12:48 Temat postu:
|
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
|
|
|
Mam takie pytanie...
Czy w związku z żalobą będzie to spotkanie i msza w najbliższą niedziele?
|
|
|
|
|
|
| |
Wysłany: 2010-04-15, 18:29 Temat postu:
|
Aga1993
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
|
|
|
Msze w okresie żałoby są jak najbardziej uzasadnione i nawet powiedziałabym - wskazane.
Spotkanie niedzielne nie jest żadną imprezą towarzyską, tylko spotkaniem organizacyjnym - z powodu żałoby nie przerywa się przecież pracy, szkoły, życia... Rezygnuje się z zabaw tanecznych i innych, które można by nazwać hucznymi. Podczas mszy świętej wspomnimy na pewno smoleńskie ofiary.
|
|
|
|
|
|
| |
Wysłany: 2010-04-15, 20:15 Temat postu:
|
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
|
|
|
Miło było Was widzieć na wczorajszym spotkaniu! To naprawdę krzepiące, ze chcecie włączać się w coś dobrego, angażować swoje siły i czas! Oby tak dalej!!! :) :) :)
|
|
|
|
|
|
| |
Wysłany: 2010-04-19, 12:09 Temat postu:
|
Ewelina
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
|
|
|
i niestety na ODW nie pojade.... :( w piatek zlamalam prawa reke wiec moja matura tez sie ciekawie zapowiada.... prosze pomódlcie sie za mnie..... oczywiscie bede z wama duchowo
|
|
|
KAL HO NAA HO....
"W każdej chwili na ziemi, żyj pełnią życia, gdyby jutra nie było."
|
|
| |
Wysłany: 2010-04-19, 19:37 Temat postu:
|
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
|
|
|
Oczywiście Agusia - będziemy pamiętać w modlitwie!
Wielka to strata dla ODW, że Cię z nami nie będzie
|
|
|
|
|
|
| |
Wysłany: 2010-04-19, 22:30 Temat postu:
|
|
|