Użytkownik:

Hasło:

Pamiętaj mnie

ERM.pl FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Statystyki Rejestracja Zaloguj Chat
Genezaret Strona Główna » Porozmawiajmy! - miejsce na dyskusje. » Swobodne rozmowy nad jeziorem » Sport to zdrowie !!

Organizacja rajdu rowerowego (okolice Poznania)
Fajny pomysł
57%
 57%  [ 4 ]
Dobry pomysł i wezmę udział !
42%
 42%  [ 3 ]
Nie mam swojego zdania
0%
 0%  [ 0 ]
Zły pomysł
0%
 0%  [ 0 ]
Nie potrzebne
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 7
Wszystkich Głosów: 7

Wiadomość
Autor

Wysłany: 2009-09-23, 11:36 Temat postu: Sport to zdrowie !!

Hej, pomimo że zajmuje się fotografią, a moim znakiem rozpoznawczym jest zazwyczaj aparat fotograficzny, to niektóre osoby z sekretariatu ERM w Poznaniu widziały mnie na pewnym wehikule zwanym potocznie rowerem :mrgreen: .
No właśnie jest to mój kolejny żywioł, tak naprawdę to nie wiem ile ich posiadam ale trochę tego jest a kto wie może się podzielę tymi zainteresowaniami na łamach forum.
Widzę że niewiele osób ma chęć zakładać nowe tematy ale może w jakiś sposób was zachęci ten post!.

Jak na początku wspomniałem i aby była zbieżność tekstu z tytułem, chciałbym przedstawić wam moje parę groszy odnośnie tego co miałem w planach od wielu lat.
Są organizowane pielgrzymki do Częstochowy, piesze, autokarowe, jednak ja bym chciał zorganizować pielgrzymkę rowerową w to miejsce, i kto wie może pierwszą tego rodzaju. Jednak za nim to nastąpi chciałbym zapalić chętnych i może osoby które nie są zdecydowane do wzięcia udziału w małych Radzikach jednodniowych po poznańskich szlakach rowerowych. Mianowicie wchodzą w grę tereny nadwarciańskie, Puszczykowo, Rogalinek, Wiórek, Czapary, Daszewice, Głuszyna. Oraz tereny w pobliżu toru regatowego Malta jak i dalsze tereny zielone takie jak Puszcza Zielonka.
Kilka tras znam i jestem wstanie przygotować szczegółowy plan trasy łącznie z godzinami przejazdu i trudnością szlaku. Jednak tutaj prośba do osób które będą czytały posta.
Przy organizacji rajdu rowerowego z osobami nieletnimi potrzebne są dwie osoby które wchodziły by w skład opiekunów, oczywiście dobra zabawa gwarantowana i niezapomniane wrażenia. W takich rajdach nad grupą czuwają 3-4 osoby, każda z tych osób zna trasę, natomiast funkcjami dzielą się nawzajem, przewodnik, osoba środkowa lub dwie osoby środkowe, i osoba zamykająca grupę. Na rajdach prędkość przejazdowa wacha się w granicach 15 – 23km/h, jeśli się wydaje to za szybko to wieżcie mi że tak nie jest. Średni czas przejazdu jednej trasy to 6 – 7 h, natomiast wlicza się w nie 2h postój i odpoczynek gdzie można ze spokojem zjeść prowiant i porozmawiać, pograć w gry i zabawy które będą organizowane.

Zatem moi drodzy czytelnicy forum zapraszam do sondy którą przygotowałem, zapraszam do pisania swoich przemyśleń pod tym postem oraz tworzenia nowych tematów, kto wie może będą zbieżne z moimi pasjami to będę dzielił się swoimi uwagami!

Serdecznie pozdrawiam.
S_Kierzenka

Wiadomość
Autor

Wysłany: 2009-09-24, 11:30 Temat postu:

Bardzo fajny pomysł.
Ja co prawda mieszkam 60 km od Poznania, ale myślę, że nie byłoby dla mnie dużym problemem dotrzeć tam pociągiem z rowerem.

"Don't let yourself go, 'cause everybody cries and everybody hurts sometimes"
Mery
Wiadomość
Autor

Wysłany: 2009-09-24, 12:46 Temat postu:

No...proszę..! Gratuluję zapału Mery!! Gratulacje też dla Sebastiana, który zaskakuje mnie szerokim wachlarzem zainteresowań... Jestem pod wrażeniem.... :-) <papa>
Basia

Wiadomość
Autor

Wysłany: 2009-10-04, 09:42 Temat postu: Rajd ERM

Spoglądając na prognozy które nijak mają się do rzeczywistości, planowana data była chyba zbyt odległa a prawdopodobieństwo opadów śniegu bardzo wielki.
Bo przecież w Zakopanem już spadł pierwszy śnieg :-P

Mam propozycję, jeśli chcecie jeszcze się spotkać na rowerach i wybrać na wyprawę to należy to zrobić w nadchodzącym tygodniu. Ja proponuję taką datę
11 października 2009

Trasa do uzgodnienia, bo miejsce startu się nie zmienia Poznań Malta (źródełko).
Gdzie pojedziemy z tego miejsca pozostawiam wam moi drodzy, możemy zrobić bardzo fajną łatwą pętlę laskami i wrócić na miejsce startu. Albo pojechać dalej „Dziewicza Góra” w Puszczy Zielonce, Kobylnica, lub dookoła jeziora Swarzędzkiego.
Czekam na wasze propozycje, na łamach forum oraz na maila sebastian-kierzenka@wp.pl.

Zgłoszenia proszę kierować pod adres sebastian.kierzenka@gmail.com

Osoby niepełnoletnie winne wziąć ze sobą deklarację rodziców iż wyrażają zgodę na udział swego dziecka w rajdzie rowerowym, oraz że zdają sobie sprawę z zagrożeń jakie wynikają z przebiegu trasy.

W zgłoszeniu proszę o podanie imienia i nazwiska, oraz nr, telefonu kontaktowego, oraz numeru kontaktowego do prawowitego opiekuna, a także adres email do kontaktu przed wyjazdem.

[ Dodano: 2009-10-11, 12:29 ]
No i pogoda jak zwykle spłatała figla, szaro zimno wilgotno, nieprzyjemnie, taka pogoda nie jest zbyt zachęcająca na to by gdzieś wyjechać rowerem, No ale cóż widocznie tak być musiało, temat jest cały czas otwarty ja jestem gotów wyjechać w każdą aurę pogodową nawet zimą, bo jazda na białym śniegu też jest bardzo fajna. Mimo zimna.
Nic więc pozostaje mi teraz tylko czekać na Wasz odzew i wasze propozycję jeśli chodzi o termin, bowiem u mnie jest to tylko kwestia wyruszenia rowerkiem z domu na miejsce spotkania. A do tego jestem zawsze gotów. Pozdrawiam i do usłyszenia.
:mrgreen:
S_Kierzenka

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  

Skocz do: